Як приготувати чебуреки з бульбашками
Заварні, м'ясні чебуреки на пухирчастому тісті дуже соковиті, повітряні та з хрусткою скоринкою по краях. До них можна подати шашлик з кози і ви отримаєте обід в казвказському стилі.
Інгредієнти
Нам знадобиться
Для тіста:
- Борошно в/г-300гр
- Вода-150мл
- Яйце-1шт
- Сіль-0,5ч.л.
- Олія рослинна-30мл
Для фаршу:
- М'ясо будь-яке м'якоть-300гр (у мене свинина)
- Цибуля-150гр (2-3шт)
- Вода холодна-100-150мл
- Сіль і мелений перець-за смаком
+ Для смаження чебуреків рослинна олія-200мл
Рецепт домашніх чебуреків на сковороді
Важливо! Чим соковитіші ви хочете чебуреки, тим більше додайте води у фарш.
- У 150мл води додаємо рослинну олію і ставимо нагріватися до стану окропу на плиті або в мікрохвильовій печі.
- Борошно просіваємо і додаємо до нього сіль, яйце і злегка змішуємо.
- Далі тонкою цівкою вливаємо окріп з олією і швидко помішуємо лопаткою.
- У процесі тісто підістигне і можна вже замішувати руками.
- У нас має вийти тепле, еластичне тісто, за консистенцією схоже на пельменне.
- Загортаємо колобок у плівку або пакет і прибираємо відпочити на 30 хвилин.
- Займемося фаршем. М'ясо і цибулю прокручуємо на великій решітці м'ясорубки.
- Далі фарш солимо, перчимо і додаємо в нього холодну воду.
- Дуже ретельно вимішуємо фарш, що вийшов, щоб вода добре вбралася в м'ясо.
- Ліпимо чебуреки. Ділимо отримане тісто приблизно на 14-16 частин.
- Спочатку розгортаємо корж розміром з невелику тарілочку і кладемо на один бік коржа столову ложку фаршу.
- Далі скріплюємо її пальцями і потім проходимося по всьому краю виделкою.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією до гарячого стану.
- Ліпимо по 2-3шт і відразу їх пересмажуємо, поки вони не потекли від соковитого фаршу.
- Готові чебуреки складаємо на паперовий рушник, щоб прибрати з них надлишки олії.
Ось і готові приголомшливо смачні чебуреки на пухирчастому тісті.
Смачного вам і вашим домочадцям!